Skip to main content

Minnen viinitasting 14.5.2024 | ABC 2.0. – All day long a Bottle of Chardonnay | Luennoitsija Master of Wine, Viinitien kaupallinen johtaja Pasi Ketolainen

By

Onko Chardonnay Rieslingin jälkeen seuraava valkoviinien megatrendi vai vain perinteisiin ripustautuvan pelastusrengas? Suomen tuorein Master of Wine, Viinitien kaupallinen johtaja Pasi Ketolainen väittää sen olevan laadukkaan viinivalikoiman tai oman kellarin perustuskivi, jonka ympärille muu kattaus on helppo rakentaa. Pasi haastaa puolisokkomaistelussa osallistujat paitsi testaamaan aistejaan valmistus- ja makuvihjeiden perusteella myös tutustumaan Chardonnayn kameleonttimaiseen muuntautumiskykyyn. Tastingissä maistetaan Chardonnay -viinejä kolmelta mantereelta – Pasi lupaa, että yhdenkään osallistujan mielessä ABC ei enää tämän jälkeen tarkoita ’Anything but Chardonnay’.

Maistelun viinit:

2022 Descombe Chardonnay, Mâconnais, Burgundi, Ranska

2021 Robin Chablis Vieilles Vignes, Burgundi, Ranska

2019 Pierre Morey Meursault, Burgundi, Ranska

2019 Xanadu Exmoor Chardonnay, Margaret River, Western Australia

2016 Becker Mineral Chardonnay, Pfalz, Saksa

2022 Bread & Butter Chardonnay, California, Yhdysvallat

 

Huom! Tasting pidetään suomeksi. Maisteluannos on 6 cl. Tarjoamme maistelun kera valikoiman Minnen pieniä sormisyötäviä.

 

Tasting järjestetään Minne Champagne & Wine-ravintolassa osoitteessa Eteläesplanadi 14.

Minnen viinitasting 6.4.2024 | Champagne is Art with Champagne Taittinger, Essi Avellan and Susanna Sivonen

By

Samppanja on pullotettua taidetta, luonnon ja kellarimestarin yhteinen taidonnäyte. Tämä kupliva viinikaunotar on vuosisatojen saatossa toiminut inspiraationa myös moninaiselle taiteelle ja lukemattomille taiteilijoille. Niin myös Champagne Taittingerilla, jonka Collection -pulloja ovat koristaneet maailman eturivin taiteilijoiden huikeat teokset.

Pääset tekemään Minnessä samppanjataidetta nyt itse, kun Champagne Taittinger, samppanja-asiantuntija Essi Avellan ja taiteilija Susanna Sivonen yhdistävät voimansa. Lauantaina 6.4. samppanjapullosta tulee canvas-taulu ja samppanjasta luomistyön inspiraatio.

Sukellamme samppanjan maailmaan Master of Wine Essi Avellanin opastuksella, Taittingerin makuisten tarinoiden kautta. Maistamme tämän arvostetun perhetilan eri samppanjoita samalla kun monipuolisesta lahjakkuudestaan ja upeasta värienkäytöstään tunnettu taiteilija Susanna Sivonen perehdyttää meidät maalaamisen maailmaan. Sen jälkeen saat Taittinger -pullon omaksi canvas-tauluksesi. Pääset ilottelemaan värien ja kuplien siivittämänä ja tekemään oman samppanjataideteoksesi. Mukana tunnelmoimassa on myös Suomen ’Madame Taittinger’ Liisa Tirronen. Tervetuloa viettämään taiteellista ja herkullista aamupäivää!

Maistelusamppanjat:

 • Taittinger Brut Réserve NV Magnum
 • Taittinger Nocturne Sec NV
 • Taittinger Folies de la Marquetterie NV

Huom! Tasting ja maalaustapahtuma pidetään suomeksi. Maisteluannos on 12 cl. Tarjoamme maistelun kera valikoiman Minnen pieniä sormisyötäviä.

Tasting järjestetään Minne Champagne & Wine-ravintolassa osoitteessa Eteläesplanadi 14.

Minnen viinitasting 5.3.2024 | Kulttituottajan hurmaavat blanc de blancsit | Olivier Collin – Ulysse Collin / Tasting on loppuunmyyty

By

Olivier Collin on rakentanut Ulysse Collinin yhdeksi koko Champagnen himoituimmista ja kriitikoiden ylistämistä viljelijäbrändeistä. Voidaan puhua melkeinpä samppanjoiden yksisarvisesta, niin vaikea tämän kulttituottajan viinejä on käsiinsä kohtuuhinnalla saada. Collinin perfektionistinen, Burgundi-vaikutteinen viinifilosofia keskittyy Champagnelle hyvin poikkeuksellisesti yksinomaan yhden palstan ja yhden lajikkeen viineihin, jotka syntyvät tammitynnyreissä. Vuonna 2004 Olivierin tuotanto alkoi Les Pierrièresin Chardonnay -tarhalta Coteaux du Petit Morinin Vert-Toulonista. Pikkuhiljaa tuotannossa olevien tarhojen määrää pysyttiin lisäämään, ja tällä hetkellä niitä on viisi.

Meillä on suuri kunnia toivottaa Olivier Collin yhdessä vaimonsa ja partnerinsa Sandra Zaragozan kanssa tervetulleeksi Minneen. Olivierin Suomen ensivierailun kunniaksi pääsemme vertailemaan talon luonteikkaita blanc de blancs -samppanjoita Les Pierrières, Les Enfers and Les Roises. Paikalla haastattelemassa Olivier Collinia on Minnen viiniasiantuntija, Master of Wine Essi Avellan.

 

Ulysse Collin Les Pierrières NV (base 2018, 48 months)

Ulysse Collin Les Pierrières NV (base 2017, 48 months)

Ulysse Collin Les Pierrières NV (base 2016, 48 months)

Ulysse Collin Les Enfers NV (base 2016, 60 months)

Ulysse Collin Les Roises NV (base 2016, 60 months)

 

Huom! Tasting pidetään englanniksi. Maisteluannos on 6 cl. Tarjoamme maistelun kera valikoiman Minnen pieniä sormisyötäviä.

 

Tasting järjestetään Minne Champagne & Wine-ravintolassa osoitteessa Eteläesplanadi 14.

Minnen viinitasting 6.2.2024 | Nousevat samppanjatrendit | Luennoitsija Essi Avellan MW / TASTING ON TÄYTEEN VARATTU

By

Nousevat samppanjatrendit

 

Klassisimmankin viinialueen on kehityttävä ja tänään Champagne kasvupaikkakeskeisine viineineen, historiallisine lajikkeineen ja erikoissekoituksineen on samppanjanystävälle koko ajan kiehtovampi alue. Tässä samppanjaillassa perehdymme samppanja-asiantuntija, Master of Wine Essi Avellanin johdatuksella nosteessa oleviin samppanjatrendeihin. Pääsemme maistamaan niin kiinnostavien pientuottajien kuin arvostettujen samppanjatalojenkin innovatiivisia samppanjoita. Tervetuloa Minneen oppimaan ja nauttimaan Champagnen uusista tuulista!

 

Maistettavat samppanjat:

 

Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs NV

Louis Roederer Brut Nature 2015

Domaine Alexandre Bonnet La Géande 7 Cépages 2018

Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old 3 NV

Moussé Fils Les Vignes de Mon Village NV Magnum

Bollinger PN AÿC 18

 

Huom! Tasting pidetään suomeksi. Maisteluannos on 6 cl. Tarjoamme maistelun kera valikoiman Minnen canapéita.

Tasting järjestetään Minne Champagne & Wine-ravintolassa osoitteessa Eteläesplanadi 14.

Minnen viinitasting 29.11.2023 | Piemonten Nebbiolot – Ruusuja ja tervaa | Luennoitsija Heidi Mäkinen MW

By

Piemonten kuvankauniiden viinikukkuloiden ja Nebbiolo-rypäleen maaginen yhdistelmä koukuttaa punaviininystäviä. Lajikkeen eleganssi ja napakka tanniinisuus kietoutuvat viinien upeaan aromikkuuteen, joka usein tervan ja ruusun nyansseistaan tunnetaan. Master of Wine Heidi Mäkinen perehdyttää meidät syvälle aiheeseen esitellen valikoiman loistavia Piemonten nebbioloja langhe nebbiolosta aina alueen viinikuninkaallisiin, barbarescoon ja baroloon, asti. Niistä maistelemme huippuvuosikertaa 2019. Pääsemme myös maistamaan arvostettuja Neiven Gallina ja La Morran Rocche dell’Annunziata -palstojen tarhaviinejä. Tervetuloa oppimaan ja hurmaantumaan Nebbiolosta huippuasiantuntija seurassa!

Maistettavat punaviinit:

 • Borgogno Langhe Nebbiolo 2021
 • Carlo Boffa Barbaresco 2019
 • Oddero Barbaresco Gallina 2019
 • Vajra Barolo Albe 2019
 • Trediberri Barolo Rocche dell’Annunziata 2019

Huom! Tasting pidetään suomeksi. Maisteluannos on 6 cl. Tarjoamme maistelun kera valikoiman Minnen canapéita.

Tasting järjestetään Minne Champagne & Wine-ravintolassa osoitteessa Eteläesplanadi 14.

Minnen viini-tasting 13.12.2023 | Champagnen talon tyylien juhlaa | Luennoitsija Essi Avellan MW

By

Champagnessa jokaisella talolla on oma tunnusomainen talon tyylinsä, joka – kuin punainen lanka – tuoksuu ja maistuu läpi talon samppanjavalikoiman. Miten talon tyyli rakentuu ja minkälaisesta tyylistä mikäkin talo tunnetaan?

Master of Wine ja samppanja-asiantuntija Essi Avellan maistattaa kolmen eri huipputalon samppanjoita Taittingerista Louis Roedereriin ja Bollingeriin. Ensin vertailemme talojen vuosikerrattomia vakiosamppanjoita, niiden valmistustapaa ja nyansseja. Sen jälkeen edetään samojen talojen himoittuihin luksussamppanjoihin, joilla on kullakin omat hienot tarinansa ja kiehtovan yksilölliset luoneensa. Maksimaalisen makunautinnon saamiseksi osa samppanjoista nautitaan magnum-pulloista!

Maistettavat samppanjat:

 • Taittinger Brut Réserve NV Magnum
 • Louis Roederer Collection 243 NV
 • Bollinger Special Cuvée NV Magnum
 • Taittinger Comtes de Champagne 2012
 • Louis Roederer Cristal 2015
 • Bollinger La Grande Année 2014

Huom! Tasting pidetään suomeksi. Maisteluannos on 6 cl. Tarjoamme maistelun kera valikoiman Minnen canapéita ja Rossinin kaviaaria.

Tasting järjestetään Minne Champagne & Wine-ravintolassa osoitteessa Eteläesplanadi 14.

Minnen viini-tasting 14.11.2023 | Champagnen Chardonnayn alueelliset sankarit | Luennoitsija Essi Avellan MW

By

Blanc de blancs on muodikas viinityyli, mutta Chardonnayn maailma Champagnessa on moninainen. Master of Wine ja samppanja-asiantuntija Essi Avellan johdattaa meidät chardonnayn alueellisuuteen kuuden huippumielenkiintoisen pienviljelijäsamppanjan kautta.

Côte des Blancs on Chardonnayn ydinalue, jonne sijoittuvat arvostetut Grand Cru -kylät. Niiden viinien ilmeikkyydestä nautimme kahden ikonisen nimen, klassikkotalo Pierre Pétersin ja nousevan tähden Dhondt-Grellet’n samppanjoiden kautta. Chardonnayta viljellään kuitenkin kaikilla alueilla, Côteaux Sud d’Epernaysta Vallée de la Marneen, joista saamme tastingissa makupaloja. Pinot Noiristaan tunnetun Montagne de Reimsin Chardonnay on parhaimmillaan monumentaalisen upeaa, sen osoittaa Huré Frèresin yhden palstan samppanja 4 Elements Chardonnay 2017. Viimeiseksi matkaamme kiehtovaan Montgueux’hin, joka ’Champagnen Montrachetinakin’ tunnetaan.

Maistettavat samppanjat:

 • Pierre Peters Grand Cru L’Esprit 2018
 • Dhondt-Grellet Grand Cru Cramant Blanc de Blancs NV
 • Moussé Fils Anecdote NV
 • JM Sélèque Soliste Chardonnay Extra Brut 2016
 • Huré Frères 4 Elements Chardonnay 2017
 • Jacques Lassaigne Les Vignes de Montgueux NV

Huom! Tasting pidetään suomeksi. Maisteluannos on 6 cl. Tarjoamme maistelun kera valikoiman Minnen canapéita.

Tasting järjestetään Minne Champagne & Wine-ravintolassa osoitteessa Eteläesplanadi 14.